SPT Hiking

SPT Hiking

Mór-Csőszpuszta

2017. február 21. - Lincoln Hiker

Kisebb kihagyás után elkezdtük újra a pecsétgyűjtést a Közép-dunántúli piros füzetünkbe. Ezen a napon Mór és a Hamuház közötti KDP szakaszt jártuk be. Ez a vízválasztó a Vértes és a Bakony között. Móron a Vértes áruház környékén hagytuk a kocsit. A központban van néhány nevezetesség amit nem érdemes kihagyni. A Lamberg-kastély, Láncos-kastély, Széchenyi-tér, és a környék nevezetességei remek kulturális látványosságokat nyújtanak. A körforgalmat elhagyva és követve a piros sáv jelzést a legközelebbi kocsmában szereztünk pecsétet és egy jó kávéval indítottuk a sétát. A következő állomásunk Mecsértelep volt, ahol a helyi kisboltban tudtunk pecsételni. A két település között viszonylag kevés látnivaló akadt.

dscn0204.JPG

Főként szántóföldek és lankás dombok kísérték utunkat. Folytattuk utunkat a Kisgyón Természetbarát Telep felé, ahol a kéktúrával találkozva, az itt elhelyezett OKT bélyegzővel tudtunk pecsételni. A környék a szénbányászatnak köszönhetően tudott felfutni, később turista házak alakultak itt. A következő szakasz nagyon szép erdei terepen vezetett. Lassacskán elértünk a Csikling-várhoz egy leágazó kék rom jelzésen. Ebből az erődből csak nagy kőhalom maradt, amelyet benőtt az erdő. 

dscn0221.JPG

dscn0223.JPG

Visszatérve a piros sávra elértük a mai utolsó pecsételő helyünket a Hamuházat. Itt van kihelyezett KDP bélyegző.

dscn0229.JPG

Kicsit még tovább haladva a piroson balra egy forrás jel vitt minket az Úttörő-forráshoz, aminek a vízhozama nem tűnt túl nagynak. Ezután jobbra egy kék barlang jelzésen végleg elhagytuk a piros jelzést. Megnéztük még az Alba Regia-barlangot, ami inkább csak barlangászoknak jelent látványosságot, nekünk túrázóknak nem igazán.

dscn0238.JPG

A kék barlangról a kék sávra tértünk át és leértünk Csőszpusztára. Itt még az Alba Regia Barlangkutató állomást megnéztük, ahol egyébként OKT bélyegző található. Innen buszoztunk vissza Mórra. 

Táv: 25 km
Nehézség: Könnyű
Pecsétek: 4 db KDP, 2 db OKT

mor-csoszp.png

A bejegyzés trackback címe:

https://spthike.blog.hu/api/trackback/id/tr9812279041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása